Skip til hoved indholdet

Ladestandere til elbiler

Ladestander til elbiler

Tilføjet 16.12.2021

 

Grøn omstilling er ikke bare noget vi taler om.

For et par år siden, blev spørgsmålet omkring ladestandere til el-biler første gang stillet på et afdelingsmøde.

"Hvorfor skal man købe en el-bil, hvis man ikke kan lade den op i vores afdeling?"

Ideen om ladestanderne blev senere præsenteret for boligselskabets organisationsbestyrelse - og de var uden forbehold med på ideen, som passer godt ind i boligselskabets bæredygtighedsstrategi.

Administrationen blev derefter bedt om at etablere den første ladestander på p-pladsen ved boligselskabets kontor Lindholm Søpark 4.

Organisationsbestyrelsen var dog samtidig enige om, at det ville være på de enkelte afdelingsmøder, at beslutningen om ladestandere ude i afdelingerne skulle træffes, da de vil optage p-pladser samtidig med, at etableringen er forbundet med en omkostning, som vil skulle bæres af den enkelte afdeling. Desuden skal afdelingen hæfte for en afgift på kr. 625.- pr. måned, såfremt der ikke benyttes 400 kWh pr. ladestander.

Derfor er ladestanderen på Lindholm Søpark 4 foreløbig den eneste, men der er planlagt standere i afd. 12 og afd. 32 i det nye år, og vi håber, at mange andre afdelinger beslutter sig for at opsætte standere på afdelingsmøderne i 2022. 

Det vil være Sundby-Hvorup Boligselskab, som opsætter alle ladestanderne, men den daglige drift og support er lagt i hænderne på professionelle aktører. 
Der vil kunne tilknyttes mulighed for reservation og spærreafgift, som er en afgift som bliver pålagt, hvis man ikke fjerner bilen efter endt opladning, hvis dette besluttes i afdelingen.

Vi har valgt at benytte Prostrøm, og de ladestandere som benyttes, leveres med 2 stk. type 2 udtag og kan levere op til 22 kW pr. udtag.

Ladestanderne som alene er tilgængelige for boligselskabets beboere, betjenes og betales ved hjælp af Prostrøms app, som kan hentes i både Apple Appstore og Google Play.

  • Hent "Prostrøm" i Apple Appstore

  • Hent "Prostrøm" i Google Play

  • Hent "Prostrøm" manual