Skolegang i fælleshuset på Bakkevej

Tilføjet 19.06.2020

Under corona-epidemien skulle ledelsen på Gammel Lindholm Skole hurtig finde ekstra lokaler, så afstandskravene kunne overholdes, da eleverne igen skulle tilbage 

 

Godt naboskab fornægter sig ikke, og der blev etableret en kontakt til de nærliggende boligafdelinger i Sundby-Hvorup Boligselskab, så de ældste årgange fra skolen kunne modtage undervisning i de ledige beboerlokaler og fælleshus, som alligevel ikke kunne bruges til møder og fester. 

 

Eleverne fra de tre 8. klasser fik fælleshuset på Bakkevej. Og de unge faldt hurtigt til i de nye omgivelser: 

– Det er selvfølgelig ikke som på skolen, og vi savner da også vores hverdag og de andre klasser. Men der har også været mange fordele ved at være her, fortalte Solveig Sørensen og Amalie Brichstein fra 8.a, da vi kiggede indenfor i fælleshuset i begyndelsen af juni. Huset, som hører til afdeling 3 i Sundby-Hvorup Boligselskab, bar tydeligt præg af, at det var en flok unge gæster, som havde indtaget lokalerne. Der var tasker, bøger, papirer, tøj og mobiltelefoner over alt. Og der var nok et noget mere afslappet syn på orden, end beboerne er vant til. 

 

Solveig og Amalie sad ude i sommersolen i en pause og fortalte om de specielle uger under corona-nedlukningen: 

– Man kommer til at savne sin hverdag. Og især at man ikke kan besøge sine bedsteforældre, siger Solveig. Amalie supplerer og fortæller, at hun måtte aflyse en fødselsdagsfest på grund af forsamlingsforbuddet.  

 

De var begge glade for, at der nu var blevet åbnet for skolegang igen. Også selv om det foregik i fælleshuset:  

– Når vi nu ikke kunne være på skolen, så er det her et rigtig godt alternativ. Her er plads til, at vi alle tre 8. klasser kan være samlet i huset inde eller ude. Det har også gjort, at vi har lært nogle fra parallelklasserne bedre at kende. 

 

Særligt en ting var ifølge pigerne særlig godt ved det alternative skolelokale: 

– Toiletterne her er meget bedre, end dem på skolen. 

 

 1

Foto: Solveig Sørensen (tv) og Amalie Brichstein, 8.a Gammel Lindholm Skole 


« Gå tilbage